पत्तागोभी मंचूरियन लोकप्रिय इंडो-चाइनीज़ रेसिपी है, गोभी से भरा हुआ यह खस्ती बनावट के साथ-साथ स्वाद के साथ स्वस्थ वक्र देता है और एक भूख बढ़ाने के रूप में अच्छी तरह से काम करता है |
पोषण संबंधी जानकारी
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91.3 kcal
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6.1 gm
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0.1 gm
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6.7 gm
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1.1 gm
- सामग्री
- चरण-दर-चरण निर्देश
- FAQs
एक मिश्रण कटोरा में, 1/4 कप कटा हुआ गोभी, 1/4 कप कटा हुआ शिमला मिर्च, 1 छोटा चम्मच अदरक लहसुन पेस्ट, 1/4 छोटा चम्मच नमक, 1 बड़ा चम्मच मकई आटा, 1 छोटा चम्मच सोया सॉस, 1 छोटा चम्मच सिरका, और एक स्वस्थ पोषण मोड़ के रूप में काला तिल लें |
सभी सामग्री को अच्छी तरह मिलाएं और उसमें से छोटीछोटी गोले बना लें।
कढ़ाई को गरम करें और तलने के लिए तेल डालें।
तेल के गरम होते ही धीरेधीरे तैयार मंचूरियन गोले को इसमें डालें।
गोले के जलने से बचाने के लिए उन्हें हिलाते रहें, और उन्हें सुनहरा भूरा और खस्ता होने तक तलें।
मंचूरियन सॉस या ग्रेवी के साथ परोसिये |
FAQs
What other vegetables can you add to this gobi Manchurian recipe?
You can also add grated cauliflower, grated carrots, beans, spring onions, etc. You can add grated paneer to the recipe as well.
What is the ideal size for gobi Manchurian balls?
The balls should not be too small or too big. If they are too small, you won’t be able to stuff enough vegetables into them. If they are too big, they will take much longer to cook. The balls should be sized such that they fit in your palm.
Can this healthy gobi Manchurian recipe be made in advance?
Ideally, gobi Manchurian should be served just after it is fried. If it is kept for too long, it may turn soggy. Similarly, it can become soggy if it needs to be reheated.
How can you get the right texture for the Manchurian balls?
To keep your mixture from getting dry, mix all the vegetables with salt and keep aside for a few minutes. The natural juices released by the vegetables will keep the mixture moist and preserve essential nutrients too. This way, when you make the Manchurian balls, they won’t get dry.